Søm av brødkurv – kanskje en fin gave? Eller til frokostbordet hjemme?
Her har vi sydd brødkurver av lin og dongeri. Linkurven er stabilisert med G700. En kan fint sy med f.eks. bomullsvatt eller thermolam for å få litt med «hold» i kurven.
1. Velg et fat-bolle el. som gir ønsket størrelse på bunnen på kurven og tegn av slik at du får to sirkler i ønsket stoff.
2. Beregn så stoffet du trenger til kantene på kurven. Du måler diameteren på sirklene du har klippet ut. Så ganger du dette med 3,14 (pi). Dette er bredden på kantebiten du skal klippe – høyden velger du selv. Hvis du f.eks. vil ha kurven 20 cm høy før du bretter ned kanten så klipper du biten 22 cm høy (1cm sømrom i begge ender). Klipp to slike biter av stoffet.
3. Sy kortsiden på kantebiten sammen med kortsiden på samme bit (slik at du får en sirkel med stoff).
4. Klyp/nål fire steder på både kantebiten og bunnen med lik avstand mellom. Fest så bunnen i kanten der hvor klypene/nålene er festet.
5. Nå sitter kanten fast i bunnen på fire steder. Nå skal du klype/nåle stoffene sammen mellom disse fire punktene. Jobb med å fordele stoffet. Det kan være enklere å gjøre det hvis du bretter bunnen opp mot kantestoffet.
6. Nå skal du sy bunnen og kantestoffet fast i hverandre. Sy med kantestoffet ned mot transportøren.
7. Gjør det samme på den andre kantebiten og bunnen. Plasser så de to ferdigsydde delene inni hverandre (rett mot rett). Sy langs hele kanten oppe på kurven, men behold en liten åpning for å kunne vrenge kurven. Vreng kurven.
8. Press stoffene på øverkanten slik at stoffet kommer helt ut i sømmen. Sy en stikkning nært kanten og rundt hele kanten (du får da lukket igjen vrengehullet).
Ferdig 🎀❤️