Mange bruker Silhouette Studio som designprogram selv om man har en Cricut kuttemaskin, og det går faktisk kjempefint det. Her viser vi deg hvordan.
Studio, Silhouettes designprogram kan være ordentlig avansert om man vil, og det har blitt kjent for å være manges favoritt selv om man ikke bruker det for å til slutt sende et prosjekt til en Silhouette kuttemaskin. Studio i basisutgaven har jo bare sitt .studio3 filformat, og det kan ikke brukes andre steder sånn rent uten videre, men det fins muligheter for å jobbe videre med et design andre steder, for eksempel på en Cricut kuttemaskin.
Cricuts Design Space jobber med og kan åpne SVG filer, og det er her Studio kommer inn i bildet siden det kan eksportere/lagre design i SVG når man oppgraderer til Business utgaven av programmet. Som uansett er en ekstrem nyttig oppgradering å ha, med tanke på verktøy og muligheter man får til rådighet.
Det man gjør er at man lager designet og prosjektet slik man ønsker, og så lagrer man i .SVG istedetfor .studio3, på sin egen maskin/harddisk (hard drive), og ikke i Studio Design Store Library altså.
Deretter åpner man den fila i Design Space, og kan enten jobbe videre med den der, eller bare bruke den rett til kutting som den er.
Ser man litt på forum og blogger rundt omkring er det mange som benytter seg av Studio til både prosjekter, arkitektoppdrag og bilderedigering selv om man ikke jobber med og på en Silhouette Portrait eller Cameo maskin, men også de som bruker Studio til Cricuts maskiner.
Styrken til Studio ligger i de mange funksjonene man får i programmet, det har vi forklart og skrevet mer om i en annen bloggartikkel;
+ Silhouette Studio: Endeløse muligheter
En oppgradering til Business koster som en engangskostnad 890 kroner om man har gratisversjonen Basis, eller 450,- om man allerede har Designerutgaven.
+ Studio Oppgradering – stofflykke.no
Kort om SVG;
SVG er eit XML-basert filformat for markeringsspråk som beskriv todimensjonal vektorgrafikk. Formatet er skalerbart og er implementert i meir enn èin nettlesar. Bruk av SVG-filer er i dag avgrensa av manglande støtte frå nokre eldre nettlesarar, hovudsakleg eldre versjonar av Internet Explorer. Det er anbefalt å supplere SVG-filer med ein punktgrafikk versjon, helst i PNG-format.
Standarden er anerkjend og vert halden ved like av ein ikkje-kommersiell organisasjon (W3C/ISO), og har vorte utvikla gjennom ein open, transparent og ikkje-diskriminerande prosess. Standarddokumenta er gratis tilgjengelege, og kan vidareformidlast. SVG er ikkje omfatta av patentar som føreset royalties.
Kilde: digdir.no