Silhouette

Ikke bare dekorvinyl – utforsk en ny verden

Vanligvis tenker man kanskje vinyl til klær og kaffekrus når man hører om mulighetene med en kuttemaskin. Her skal vi vise deg noen andre fine alternativer du kan sette kreativiteten din i gang med.

Første steg – Print & Cut

Silhouette har en funksjon som heter «Print & Cut», og fungerer slik at du skriver ut et ark med motiv på en helt vanlig blekkskriver, og dette kan være et helt vanlig kopipapir ark eller et annet medie som vi skal forklare nærmere i denne bloggteksten.

Deretter tar du arket du har printet og legger på skjærematten og mater inn i Silhouetten igjen, og skjærer til i ønskede former og figurer.

Et eksempel; Du ønsker klistremerker for å sette på på en konvolutt eller takkekort. Du lager dem eller finner egnede bilder i Design Store eller på internett et sted (husk å ikke bruke andres verk uten lov) og skriver dem ut på et «Sticker paper» fra Silhouette. Et sticker paper er rett og slett et helt ark med lim, som et stort A4 klistremerke.

Du lager designet i Silhouette Studio programmet, og sender dette til en vanlig blekkskriver.

Så ja, Studioprogrammet kan printe på vanlig måte også.

Deretter legger du arket på en skjærematte og mater inn i Cameoen eller Portrait maskinen igjen, og siden du har designet i programmet allerede vet maskinen nå hvor den skal skjære for å lage deg mange små merker du etterpå kan løfte av og bruke til hva du vil.

Dette åpner for helt nye muligheter enn hva man har med vanlig dekor- eller tekstilvinyl. Vi skal trekke frem noen eksempler, men ta først en kikk på denne filmen her;

Klistremerker

I filmen ble det laget klistremerker på hvitt ark, Silhouette kaller disse for Printable White Sticker Paper. Da skriver man ut motivet på et stort ark med lim, og skjærer ut figurene etterpå. Det fins også et Clear Sticker Paper, som er blankt og gjennomsiktig.

Klistremerkene kan jo brukes overalt, på kort, konvolutter, invitasjoner, takkekort, i scrapbooking, på ukeplanleggeren eller timeplanen på kjøkkentavla.

Selvlysende vinyl

Med klistremerkeark i selvlysende materiale kan du skrive ut et bilder og motiv og deretter klippe ut merker med Cameo- eller Portraitmaskinen.

Kanskje mest egnet for å dekorere på barnerommet, enten på en veggtavle, veggen direkte eller i taket.

Folie stickers

I gull, sølv eller rosegull, lag egne merker med det mer eksklusive utseendet. Disse er stivere enn vanlig papir, på 250 µm tykkelse (vanlig HTV-vinyl er mellom 75-90 µm tykk).

På samme måte som med klistremerker, print ut ønsket motiv og skjær ut på kuttemaskinen din.

Tatoveringer – (midlertidige såklart)

Man fikk dem i Donaldbladene, i pakker med spillkort eller i Corn Flakes pakkene, «tatoveringer» man med en våt klut klemmer på huden og som varer en dag eller to. Nå kan du lage dem selv!

På blankt eller hvitt papir kan du printe ut motiv. Dette er en perfekt tilleggsaktivitet i barnebursdagen eller på vennefesten. 😊

Etter utskriften legger du på en plastfilm, skjærer til og så er du klar for å bruke dem. Varigheten er kort, og de kan selvsagt vaskes bort med vanlig varmt vann og klut. 

Silhouettes navn på disse; Printable Tattoo Paper.

Du får også tak i gull- eller sølvfarget «vinyl», eller temporary tattoo paper, som du kan skjære til i ønskede motiv eller former.

Vindusdekor

Dette er et hvitt eller blankt materiale for å feste på glass og speil, og disse er skikkelig søte på barneromsvinduet. Merkene kan flyttes og festes flere ganger.

Silhouette kaller de her for Printable Window Cling Material.

Scratch Off Stickers – Skrapelodd?

Hva med å lage dine egne flaxlodd, med liksompremier eller belønning for fullført romrydding eller ukesoppdrag? Skriv ut et sett med «premier» du vil gjemme bak skrapefolien, så har du en super aktivitet for å skrape frem en premie.

Du får denne folien i både gull og sølv farge.

Hva med å sende bursdagsinvitasjonene helt dekket av skrapefolie? «Til Petter», og så et stort felt som må skrapes av for å avdekke resten av innbydelsen. Gøy allerede før man kommer i bursdagen! 🎈

Andre typer du også kan utforske;

 • Tavlevinyl
  • Legg en vinyl på det du ønsker, og tegn på den med vanlige kritt.
 • Glitter Sticker Sheets
  • Lag dine egne klistremerker i sølv glitter!
 • Printbar magnetvinyl
  • Lag dine egne kjøleskapmagneter eller magneter til familieoppslagstavla med disse printbare magnetarkene. 
 • Craft Sticker Paper
  • Lag etiketter og klistremerker med en fin kraftig papplook. 

Nedenfor er flere inspirasjonsbilder. Det er bare å sette fantasien i sving. 😍

Du finner alle disse i nettbutikken vår.

Du vil kanskje også like...