Heat Transfer Vinyl, Silhouette, Vinylinspo

Multifarget vinylmotiv – Valentinshjerter

Man kan eksperimentere med et motiv i flere farger, uten at man legger dem i «layers» oppå hverandre. Her er en liten bildetutorial.

Vi laget denne T-skjorta her, kanskje spesielt siden det er Valentinsdagen snart, men grunnprinsippet kan jo brukes til flere andre ting også.

Først, velg deg ut egnede farger, og klipp eller skjær dem i tynne strimler. At det ikke er perfekt og lik tykkelse på alle gjør jo absolutt ingenting, men kanten må jo være rett slik at de klaffer fint inntil hverandre når du skal bygge opp motivet.

Jeg laget et design i Studio som dekker hele bredden på 30 cm, og 9-10 inch nedover på kuttematta.

Det vi så gjør er å bruke en stor bit transfer tape, og legge denne på kuttematta med limsiden opp. Oppå her legger du strimlene dine, med plasten ned mot limet. Selve vinylsiden som du skal kutte i, ligger altså vendt oppover.

Og strimlene legger du bare helt inntil hverandre så godt du klarer, farge for farge. Og igjen, ikke tenk at det skal være i «perfekt» fargerekkefølge, et likt antall av hver farge og så videre, det gjør bare sluttresultatet bedre, syns jeg personlig.

Fortsett slik til hele motivflaten din er dekket.

Litt om farger og vinyl jeg har prukt i dette prosjektet;

  • Vanlig ensfarget HTV – Rød, Lilla, Mørk Rosa, Vinrød
  • Bling Bling Star – Syrin, Rosie, Lilla Neon
  • Metallic – Rød, Fuksia

Og underveis tenkte jeg noen da kan lure på hvordan det blir med både kutting og pressing, siden vinylen har ulik tykkelse og trenger litt forskjellig temperatur. Ja det er sant det, og kan være en faktor man skal være klar over. Særlig forskjellen mellom tynn vinyl (ensfaerget og Metallic) og Bling Bling Star glittervinylen, som trenger hhv 1 og 3-4 i knivdybde i kuttingen.

Jeg satte kniven på 3 og force på 16 for hele kuttinga, og det gikk fint det. At det ligger et ekstra lag med transfer tape mellom kuttematta og vinylen gjør jo at ting blir litt tykkere, men samtidig vil transfer tapen absorbere litt av trykket på den tynne vinylen, siden kniven er for dyp, så alt i alt gikk det bra.

Pressinga gjorde jeg på 160 grader i 20 sekunder, og selv om det er litt for varmt og lenge for vanlig ensfarget HTV, gikk det fint det også. 😀

Men OK videre; du har fått fargestrimlene ned på matta. Har du som meg da lagt vinylen ut over kanten på matta, må du helst trimme disse bort siden rollerhjulet på maskinen skal rulle helt ut på mattekanten.

Klipp endene litt av, slik som dette;

Og da er det klart for kutting, og man venter spent på om det skal gå bra…

Såklart det skal! ♥ Ser du hjertefomene?

Deretter er det bare å trekke vekk overflødig vinyl mellom hjertene. Pass på å ikke rive opp hele plastbackinga på vinylen, men kun selve vinylen.

Fortsett til du er helt ferdig.

Når alt er tatt vekk, kan du løfte transfer tapen fra kuttematta.

Og deretter er det varmepressas eller strykejernets tur! 😊 160 grader, 20 sekunder. Peeles kald.

Jeg brukte et mellomleggspapir oppå transfer tapen, den er egentlig ikke beregnet på pressing rent temperaturmessig.

Og volia! En stilig skjorte til en hjertevenn. 🩷❤️‍🔥💝

Vil du ha designet av oss!? Det ligger her.

Du vil kanskje også like...