Heat Transfer Vinyl, Silhouette, Vinylinspo

Lag stilige nøkkelklips

Eller tag ryggsekkene med en liten navnebanner. Med disse nøkkelhankene og vinyl kan du lage dem helt spesielle til hver enkelt person. Disse er også en ypperlig gaveidé.

Om du skal lage disse til bare egne barn og familiemedlemmer, eller i større skala på bestillinger eller til salgs på messer får være din egen avgjørelse, men vi er sikker på at om du satser så kan du få mange bestillinger på slike nøkkelhanker med personlig navn på.

Vi har slike i fem ulike farger (snart seks, inkl regnbuemotiv), så du kan lage mange forskjellige om du vil.

Vi har valgt oss et blått bånd, og vil pynte det med et navn og et spesielt symbol som passer mottakeren, en fotball. Gutt som sparker fotball, ganske «standard» hva? 😏⚽

Så vi starter med nøkkelhanken, vi har valgt oss helt enkel hvit HTV vinyl, og vi skal kutte motivet ut på Portrait 4 fra Silhouette. En ypperlig og fantastisk maskin til slike småprosjekter.

Ovenfor er arbeidsdokumentet i Silhouette Studio, og vi skal vise deg med film hvordan vi laget dette fra bunnen av. Se denne;

Videoen er uten lyd eller forklaringer, men i grovt har vi gjort dette;

  • Målt nøkkelhanken og funnet størrelsen vi vil ha på vinylen. Vi endte på en flate på maks 2,3 cm høyt, og inntil 10,2 cm bredt. Vi laget oss en målfirkant slik at vi visste hvor stor flate vi hadde å jobbe på.
  • Deretter laget vi navnet i ønsket font («Adobe Gothic Std» brukte vi), og la en «offset» på denne, altså en kant rundt alle bokstavene slik at vi senere kan weede ut selve bokstavene til hull i vinylen. T’en i Tobias flyttet vi nærmere de andre bokstavene, da den først lå litt for langt unna når vi skrev inn navnet.
  • Litt finpuss på navnet for å få det riktig, pent og innenfor målfirkanten vår.
  • Vi ville ha en fotball ved siden av, så vi fant et eksempel som vi lastet ned og åpnet i programmet. Vi googlet bare «football clip art» i Google bildesøk.
  • Denne «tracet» vi slik at maskinen vet hvor den skal kutte. Sort/hvite siluettebilder er superenkle å trace.
  • Deretter er det bare å finplassere elementene sammen slik du ønsker, og sende oppdraget til Portraiten. Husk å speilvende! 😉 Hvorfor? Fordi du skjærer i vinylen på baksiden av plasten, og når du legger plasten oppå plagget med vinylen ned, blir det riktig vei.

Å «weede» (trekke vekk vinylen du ikke trenger) er enkelt og fort gjort. Pass på å få med alle små biter i fotballen og i bokstaver som a, e, o, p osv. Bruk en nål, hook, krok, tynn pinsett etc., ingen fasit på dette.

Å weede samtidig som du sammenligner med designet ditt i Studioprogrammet kan være en fordel, så er det lettere å ikke overse noe.

Så gjenstår det å stryke det på, eller presse hvis du har varmepresse. Denne vinylen krever optimalt 140 grader i 6-8 sekunder, og fester seg fint på slikt nylonmateriale også. Dekk over med et teflonark eller bakepapir om du bruker strykejern. La trykket bli kaldt før du trekker av plasten.

Og voila, en kul ferdig nøkkelhank, ryggsekkmerke eller til å feste på det man ønsker.

Produktliste;

Du vil kanskje også like...