Heat Transfer Vinyl, Vinylinspo

Retro Gamer T-skjorte

Bli med og lag en kul spillskjorte med 8 bit retrografikk! 🎮

Vi startet faktisk med å lage designet i Excel. 🤔 Eller OpenOffice Calc da, som vi bruker. Et regnearkprogram altså. Det er helt supert å tegne elementer i viser det seg, når det skal være sånn som her.

Sette cellebredde og høyde til små kvadratiske firkanter, og fargelegg celler i det bitmønsteret du ønsker. Her er noen av pixelmonstrene jeg laget;

Tanken er at vi lager mønsteret i Excel, og så bruker forhåndsvisning som om vi skulle sende det til en printer for å se designet uten de grå cellestrekene, og derfra ta et skjermbilde som vi limer inn i Silhouette Studio og tracer kuttelinjer ut av. Ca slik;

Deretter kan du leke med elementene i Studio, som å ungroupe (Release Compound Path) slik at det blir enkeltelementer og du kan jobbe med dem individuelt, endre størrelse, optimalisere motivet osv.

Jeg trengte også en pixel skrifttype, og ville ikke gjøre det på samme måten, det blir for tidkrevende. Det fins mange pixlete / 8bit retrofonter å velge mellom, jeg ville bruke en god gammel kjenning fra mine tidligere spilldager.

Fonten «Commodore 64» er fin, den kan du laste ned herfra:

Jeg brukte den underversjonen som heter «v6.3», siden den er pikslete og firkantig.

Og når DE grunnprinsippene der er etablert, er det bare fantasien som begrenser deg. Hva vil du lage?

🎮🚀🪐

Hvis du vil kopiere vår idé er du hjertelig velkommen til det. Du skal få alle filer og bilder av oss, nederst i artikkelen. Først noen underveisforklaringer og bilder.

Begynn først med å bestem deg for motiv (verdensromkrig i dette tilfellet), farger og vinyltyper. Det meste vi laget var i vanlig ensfarget HTV, men noen enkeltemelemter er i Metallic og Galaxy HTV.

Det kan være lurt med en grovpusling på plagget for å sjekke at det blir som du har tenkt. Her ble mine monstre litt stor faktisk, så de 20 jeg hadde laga ble redusert til 14 på skjorta. Men da ser det egentlig bare ut som spillet er i gang, så det ble bare bra! I tillegg og pga det, ble det plass til en ny idé underveis.. 💥

3 av 5 liv fremdeles i behold! 💚💚💚🩶🩶 Her er det brukt Grønn Galaxy og Sølv Metallic for en liten ekstra glans i elementene.

En HIGH SCORE måtte selvfølgelig på plass. Tar du tallreferansen (uten å google) og er født før 1980 er du godkjent… 🥸

Power meter, livsmengde, energi. Her er det brukt Grønn Metallic og Blue Shine ensfarget HTV.

Dette er den nye idéen som ble til underveis, en eksplosjon av et døende rommonster. Tre forskjellige farger, pluss laserstråler som avfyres mot målet.

Adjø freak! ☠️👾

Nærbilde av romskipet, med fire forskjellige farger. Det er ikke helt perfekt overlapping mellom fargene, men det er overkommelig. Skal man pirke og være ekstra nøye kunne f.eks de grønne firkantene være klippet opp og separert hver for seg, slik at man kunne legge dem helt inntil de andre.

Og her er hele skjorta ferdig. Kul? Til en 10 åring tror jeg dette er helt smashing. 💥🚀🎮

Jeg lovte deg filer, de er her. Modifisér gjerne som du vil.

Farger på vinylen som er brukt (vanlig ensfarget HTV om ikke annet er angitt) :

 • Neon Gul
 • Neon Orange
 • Neon Grønn
 • Blå
 • Blue Shine
 • Hvit
 • Grønn (prikker på romskipet)
 • Oker
 • Orange
 • Rød
 • Galaxy Grønn
 • Metallic Sølv

Øvrig inspirasjon fra internett legger jeg ved et par eksempler på under. God fornøyelse! 😀🌸

Du vil kanskje også like...