Dekorvinyl, Silhouette, Vinylinspo

Pynt opp med påskedekor

Selvklebende dekorvinyl kan brukes til mye, her skal vi vise hvordan du kan pynte opp glassflater, som inngangsdøra eller vinduer på huset. 💛

Vi lasta vår splitter nye rosa Cameo 5 opp med glossy gul dekorvinyl og skar ut noen fine påskeegg til inngangsdøra vår, som blir å pynte opp frem til over påsken senere i mars.

Vi brukte Silhouettes dekorvinyl, men vinyl fra Oracal kan jo også brukes. Vi legger ut linker til alle typene nedenfor.

Vinylen er enkel å skjære i, og med en liten bit transfer tape og en skrape så er du beredt for å legge vinylen over på et vindu eller glassdør.

Transfer tape brukes for å løfte et ferdig vinylmotiv opp fra papiret det sitter fast på, og over til den nye flaten det skal festes på.

Fest motivet på glasset, press og skrap godt over med en skrape slik at det fester seg godt, pass på å press ut eventuelle luftbobler som måtte være under vinylen. Dra transfer tapen av 180 grader rett bakover for optimalt feste.

Se også vår påskeblogg fra i fjor, der du kan finne disse designene og få tak i noen andre helt gratis!

Fjerne vinylen??

Det er ikke så vanskelig, med riktig utstyr. En skarp og tynn skrape er kjempefin å bruke, f.eks denne «vindus og malingsskrapen» fra Biltema. Opplever du at limrester henger igjen kan du bruke en såpeblanding og varmt vann, rødsprit/lett spritholdig væske og/eller varmluft.

Linker:

Har du lyst å sjekke ut aktuelle maskiner til vinylbruk, kan vi anbefale nye Portrait 4 eller Cameo 5. De «eldre» Cameo 4 går selvfølgelig hent fint å bruke også!

Du finner maskinene under Vinyl… | Silhouette Maskiner i nettbutikken.

Du vil kanskje også like...