Silhouette

Cameo 5 Pro Mk.II – og mer nytt! 🖤

Silhouette har nettopp lansert nye maskiner, nye oppgraderte verktøy og små lekre portable varmepresser! 🔥

Vi hadde en mistanke når det igjen ble innkalt til en «Silhouette Summit» på Hawaii, at det skulle komme noe mer nytt fra Silhouette. Til tross for at det ble avholdt en slik summit i september 2023, når Cameo 5 ble lansert.

Og ganske riktig, det kommer noe nytt, noe større.

Cameo 5 Pro Mk. II – en 24 inch/60 cm bred maskin som er like stor som dagens Cameo 4 Pro, men med Cameo 5s nyutviklede mekanikk og motorsystem som gjør maskinen mer stillegående og behagelig å jobbe med.

Nye 5 Pro Mk II vil være den råeste maskinen på hjemme- og hobbymarkedet. Og det står ingenting i veien for å bruke maskinen på et profesjonelt næringsnivå heller. Vi har ikke fått voldsomt mye info om den nye maskinen, mer vil komme etterhvert. Når vi har en pris og en butikkdato på den skal vi også oppdatere dette.

Det vi vet er at maskinen vil komme med en valgfri add-on vare, et gulvbasert stativ og monteringssystem som gjør at du kan kjøre lange ruller med vinyl opp fra en holder foran maskinen, og som kan samles opp i en tilsvarende holder bak maskinen, som sparer deg bord- og overflateplass under kuttingen.

Hva vil den koste??

Det er jo det store spørsmålet. Vi har ikke innkjøpsinfo på maskinen enda, hva den vil ligge på i det europeiske markedet, men vi runder nok 8 store høvdinger vil jeg tro. Skal vi i Stofflykke ta inn maskinen?? Helt definitivt! 🖤

Nye Power Tools

Det kommer noen nye verktøy også. Leather Carving Knife, Power Engraver Super-Fine og Heat Pen Super-Fine, de to sistnevnte fins allerede men de kommer nå i en ekstra tynn og spiss utgave, som gjør at du kan lage mer detaljerte motiv.

Leather Carving Knife – Kompatibel med Curio 2 er dette den nyeste kniven i familien. Dette verktøyet er designet spesielt for lærtilpasning, slik at brukere kan lage tredimensjonale utskjæringer på skinnoverflater. Enten du jobber med spesialtilpasset skinntilbehør, hjemmeinnredning eller klær, så kan du bruke Leather Carving Knife til pynt og dekor på skinnstoffer.

Power Engraver Super-Fine

Graveringsverktøyet har vi jo fra før, men nå kommer det i en ny tynnere utgave.

Med 1 mm tynn spiss kan du gravere mer detaljert på akrylskilt og plater, og metallplater til for eksempel postkasser og inngangsdør.

Engraver Tool kan brukes på Curio 2.

Heat Pen Tool Super-Fine

Kompatibel med CURIO2, CAMEO5, PORTRAIT4 og CAMEO PRO MK-II, er dette verktøyet designet for bruk på kartong, slik at du kan legge til fine varmepressede design til dine prosjekter. Med halvparten av bredden av det originale verktøyet, har den nye superfine varmepennen en 0,5 mm tynn spiss.

Super Fine Heat Pen kan kjøpes individuelt, eller som en del av et sett med de to originale fine og brede varmepenner, varmeoverføringsfolie i gull og sølv og maskeringstape.

Enten du lager tilpassede gratulasjonskort og bryllupsinvitasjoner, scrapbooking eller legger til pynt i papir- og papprosjekter, gir Super Fine Heat Pen myke, presise linjer som løfter sluttproduktet.

Studio 5.0

Silhouette Studio kommer i helt ny oppgradert versjon, nivå 5. Med sitt oppdaterte brukergrensesnitt inkluderes nå ekstra trinnvise veiledninger og nyttige illustrasjoner, noe som gjør det enklere for brukere å navigere i programmet. Oppdateringen tar spesifikt for seg vanlige smertepunkter, for eksempel sidene Page Setup og Send panelet, som har blitt redesignet for å tilby en mer strømlinjeformet opplevelse.

Den nye startmodusen i Silhouette Studio er laget med fokus på nybegynnere, og strømlinjeformer designprosessen ved å begrense ikoner og funksjoner for å unngå overveldende og kompliserte funksjoner. Den forenklede visningen tilbyr et klart, lett og navigerbart grensesnitt som veileder brukere steg-for-steg gjennom designprosessen og inkluderer illustrasjoner, noe som sikrer en jevn og hyggelig opplevelse fra start til slutt.

I tillegg er trinn-for-steg-guidene ment å hjelpe nye kunder til å bli mer bevisste på hvilke typer prosjekter som er tilgjengelige, og veilede dem inn på mer avanserte typer materialer, verktøy og maskiner.

Hjemmeskjermen gir en vennligere og enklere startside for kundene, introduserer dem til Project Tutorials og promoterer design fra designbutikken.

Studio 5 er ikke ute enda, men kommer som første nedlastbare utgave snart. Flere skjermbilder kommer!

Silhouette Web

Har du brukt Canva eller andre webbaserte tjenester der du designer ting online, så virker det som at «Silhouette Web» skal være nettopp det, en onlinebasert designtjeneste du kan bruke ved siden av Silhouette Studio.

Tjenesten er ute allerede, og kan tas i bruk på https://beta.silhouette-web.com/

Silhouette Web vil tillate kunder å designe, importere, endre og sende design til en Silhouettemaskin med Bluetooth-tilkobling (Cameo 3 og nyere). Som en nettside kan den brukes på alle enheter med internettforbindelse (nettbrett, telefoner, bærbare datamaskiner, PC-er, Chrombooks osv.), uten å måtte laste ned og installere ny programvare. Dette gir kundene full frihet til å designe hvor de vil, og sitter sammen med Silhouette Studio og Silhouette Go for å tilby kundene våre et kraftig og fleksibelt sett med programvare.

Silhouette Web er designet med de samme målene som Silhouette Studio 5. Den inkluderer hjemmesiden, prosjektveiledninger og guidet SEND-oppsett i Silhouette Studio 5, og alle kjernefunksjonene til Silhouette Studio støttes, inkludert bibliotek, shapes, trace, tekst, justering og modifikasjonsverktøy og Print&Cut.

Silhouette Web jobber mot de samme målene som Silhouette Studio 5; å gjøre førstegangsopplevelsen enklere for nye kunder, og gjør det mulig for og veilede eksisterende kunder til å lage mer avanserte prosjekter.

Varmepresser 🔥

Og som om ikke det var nok, med cloChé serien varmepresser er hobbyrommet SilhouetteKomplett!

Chiffon Pink, Ice Green, eller Milky White, kan det bli søtere? 🥰

Noen detaljer:

  • 34.9cm x 33.7cm x 10.4cm.
  • 5 kilo vekt.
  • Tre temperatursettinger; 120, 160 og 200 grader celsius.

Inkludert med Silhouette cloChé er «cloChé Petite.» Dette lille innovative verktøyet lar brukere
påføre HTV på gjenstander og flater som er vanskelige å jobbe med ved bruk av tradisjonelle varmepresser, som hatter, caps, sko og mer. De er flotte å bruke på små prosjekter og trange områder og langs kanter som sømmer og glidelås.

Og – Home Collection

Vi skjønte foreløpig ikke helt om disse kommer som faste varer, eller om de skal ha avstemming på hvilke maskindesign de endelig skal lansere, men Cameo 5 er vist frem i nye farger. Foruten den hvite «marble» varianten som fins pr i dag (link), Bianco Carrara er maskinene vist i en «Black Marble» utgave og en «Natural Oak». Hvilken liker du?

Du vil kanskje også like...