Silhouette

Silhouette Power Tools – Vi forklarer

Dere som har fulgt litt med på Silhouettes nye lanseringer denne uka, har kanskje lest om «power tools», nye verktøy som kan brukes på maskinene. Her skal vi gå gjennom hva de heter og hva de kan gjøre.

Først, siden det garantert blir spurt om: Alle nye verktøy lansert med Cameo 5, Portrait 4 og Curio 2 kan ikke brukes på de eldre maskinene, selv om det er snakk om Cameo 4 som mange har. De nye power tools kan derfor bare brukes på de nyeste maskinene.
Imidlertid kan man bruke Portrait 3/Cameo 4 sine kniver og utstyr på de nye maskinene.

🔎 Og når det benevnes «de fire nye maskinene» så er det altså snakk om Cameo 5, Cameo 5 PLUS, Portrait 4 og Curio 2.

De nye toolsene er;

  • Heat Foil Power Tool
  • Embossing Tool
  • Power Engraver Tool
  • Leather Punch Tool
  • Sketch Pen Adapter

Heat Foil Power Tool

Disse kommer i en to-pakk eller som del av et sett med sølv- og gullfolie. Verktøyene har en tipp/dybde på 1 og 2,5 mm. Verktøyet varmes opp på ca tre minutter og varmer/etser folien fast i materialet under mens det sakte glir over folien.

Dette er det eneste verktøyet som fungerer sammen med alle de fire nye maskinene.

Embossing Tool

Disse kommer også i en to-pakk, med tynn og bred tipp for ulik størrelse/bredde på embossingen. De passer i slot 2 (knivhodeplass to) på Cameo 5 og Curio 2 maskinene. I Curio 2 må man ha en embossing matte sammen med dem.

Siden de skal stå i den andre knivhodeplassen kan man faktisk kjøre en emboss og kuttejobb samtidig, ved å ha en vanlig kuttekniv på den første plassen.

Power Engraver Tool

Denne fungerer bare på Curio 2, og er et graveringsverktøy som roterer hurtig langs stien du har satt den til å følge.

Gravering kan f.eks gjøres på akryl/plastflater, metall- og aluminiums plater. Her kan man lage fine dørskilt, dekorplater til stua eller navneskilt til postkassen.

Leather Punch Tool

Også dette går bare i Curio 2 maskinen. Det kommer med tre ulike tupper i forskjellig størrelse, 1, 3 og 5 mm. Man punkterer altså f.eks syntetisk lær med hull, for enten sammensying, festing til andre materialer og lignende.

Sketch Pen Adapter

Denne er egentlig ikke en power tool, men skal brukes i slot to på maskinen som dermed åpner opp for muligheten til å tegne og kutte samtidig, eller tegne med to penner samtidig.

Denne fungerer i Cameo 5 og Curio 2 maskinene, og altså ikke i Portrait 4.

«Power Tool» – hva betyr det egentlig?

Disse verktøyene er ikke «passive» verktøy, slik som vi kjenner kniver og utstyr fra tidligere maskiner. Slot to på maskinene har faktisk en egen strømtilkobling som verktøyene kobler seg på, og dermed går power tools’ene på egen strøm.

Her er en samleoversikt over hvilke verktøy som passer til hvilken maskin;

Curio 2Cameo 5Portrait 4
Heat Foil Power Tool
Embossing Tool
Power Engraver Tool
Leather Punch Tool
Sketch Pen Adapter

Og igjen, disse her passer ikke i eldre maskiner som Portrait 3 og Cameo 4.

Nedenfor er noen flere bilder av prosjekter man kan bruke de nye verktøyene til.

Du vil kanskje også like...