Silhouette

Får du røde linjer i nye Mac OS Sonoma?

Dette er en kjent feil ifm oppgradering av Sonoma på Mac. Løsningen er midlertidig å nedgradere versjonen av Silhouette Studio på din maskin.

Det er ikke en feil i selve Studio, men ifm en oppgradering av operativsystemet på Mac, Sonoma, har enkelte brukere opplevd diverse grafiske feil i ulike programmer, deriblant Silhouette Studio.

Det jobbes så klart med å få en løsning på dette. For å fikse dette lokalt hos deg selv først, er løsningen å nedgradere Studio til en tidligere versjon. Måten du gjør det på er å avinstallere den eksisterende versjonen, og så legge inn programmet på nytt men da må du velge et spesifikk versjonsnummer.

Versjon 4.4.554 skal være OK å bruke inntil dette er globalt endret og rettet opp i.

Oppdatering 18.desember: Silhouette opplyser at versjon 4.5.770 skal være OK å bruke på Mac maskiner, med seneste macOS versjon 14.2. Finn utgaven på silhouetteamerica.com/software/ss

For å avinstallere programmet gjør du følgende;

  1. Velg Go menyen på toppen av skjermen.
  2. Velg «Applications option».
  3. Klikk og dra alle oppføringer av Silhouette Studio til søpla/Trash.
  4. Tøm søpla/Trash

For å installere en tidligere versjon av Studio;

  1. Gå til Silhouettes nettside https://www.silhouetteamerica.com/software/ss
  2. Klikk på «Download Legacy Versions», se bildet under

3. Deretter velger du ønsket versjonsnummer. Versjon 4.4.554 skal være OK for å fikse dette problemet. Klikk DOWNLOAD for å laste ned denne. Klikk evt på nedtrekkspila til høyre på knappen og velg «Mac» hvis ikke knappen i seg selv laster ned rett program (Windows/Mac, dette skal normalt gå automatisk).

Vent til installeringen er ferdig og kjør programmet, og se hvordan det oppfører seg nå. Du må nok logge inn på kontoen din på nytt, og hvis du har oppgradering til Designer/Business Edition, må nøkkelen for å åpne det nivået sannsynligvis legges inn på nytt.

PS: Merk at ver 4.4.554 er fra to år tilbake, og dermed ikke støtter nye Cameo, Portrait og Curio maskiner som ble sluppet i 2023.

Du vil kanskje også like...