Silhouette

Lag din egen Burn Paste og svi et motiv

Med enkle midler kan man lage seg en masse som brukes til å svimerke en logo, tekst eller bilde, uten kjøp av dyre verktøy. Vi viser deg hvordan.

Loddebolt med svipenntupp, eller en dedikert svipenn eller brennesett er såklart fint å bruke til å tegne tekst og motiv, men du trenger ikke det for å lage noe kult. Med kuttemaskinen din kan du lage en sjablong som du bruker når du smører på en såkalt «burn paste», brennmasse, og deretter bruker en varmluftspistol til å brenne motivet inn i en trekasse, en skjærefjøl eller en annet egnet flate.

Dette trenger du;

Til brennmassen

  • Varmt vann, 3 dl
  • Salmiakkpulver – Sal Ammoniac fra f.eks Panduro
  • ThickenUP, fortykningsmiddel til ernæring, fra et apotek
  • Bland i 3-4 ts av hvert pulver, salmiakkpulver først. Miks godt.

Kok opp vann og bland inn 3-4 ts salmiakkpulver og rør godt. Deretter like mye ThickenUp fortykningspulver. Bland godt og la det sette seg og avkjøles. Kan oppbevares på glass med lokk for langvarig bruk. Se video for nærmere detaljer.

Deretter kan du bruke massen til å gjøre første steg i brennprosessen. Tegn med frihånd om du er stødig, eller lag en vinylsjablong med en hvilken som helst kuttemaskin.

Påfør brennmassen med en kost eller tynn pensel, og la det tørke. Fjern evt sjablongen før du går videre.

Bruk en varmluftspistol til å varme opp og svi massen som har trukket inn i treverket, for en stilig brent effekt.

OBS: Hårføner går ikke, den blir for svak.

Se videoen vår for hvordan vi gikk frem;

Egentlig veldig enkelt, og billig! 😀 Vi gir deg en innkjøpsliste nedenfor.

Vis oss gjerne hva du lager på denne måten! 🎁🎅

Om man er generøs med massen, og påfører mye på én gang, kan væsken trekke inn i treverket under sjablongen, slik du ser trenden av på nærbildet under. Men det også gir det hele bare en røff og «uperfekt» struktur og look.

Du vil kanskje også like...