Silhouette

Hva er «Print & Cut»?

Du har sikkert lest om det på blogger, sett det i Youtube videoer og beskrivelser av hva Silhouettemaskiner kan gjøre, men hva betyr det egentlig?

Print & Cut. Print og kutt egentlig, rett frem. Så man printer et motiv eller elementer på en vanlig printer, og behandler det videre og kutter det ut på kuttemaskinen sin. Ta klistremerker for eksempel, et kjempefint produkt å lage på denne måten.

Men hvordan vet maskinen hvor klistremerkene ligger på arket jeg har printet?

Her er det mange som stopper opp allerede, og ikke helt skjønner hvordan dette gjøres. Det man gjør er å designe det man skal printe i Studioprogrammet, og bruke det til å printe på sin vanlige printer. Ja, man kan sende print fra Studio, ikke til Silhouettemaskinen sin da men til Brother-, Canon-, Epson-, HP-printeren eller hvilken printer du nå har satt opp hjemme.

Man aktiverer først såkalte «registration marks» før man printer ut arket, og det er de som hjelper Silhouettemaskinen til å lese arket etterpå. Og siden du har designet utskriften i Studio, kan det samme programmet nå vite nøyaktig hvor motivene dine ligger, og lage kuttelinjer rundt akkurat de.

Silhouette har en mengde «spesial media» som egner seg til dette, og vi i Stofflykke har mange av de på lager.

Et eksempel; Du ønsker klistremerker for å sette på på en konvolutt eller takkekort. Du lager dem eller finner egnede bilder i Design Store eller på internett et sted (husk å ikke bruke andres verk uten lov) og skriver dem ut på et «Sticker paper» fra Silhouette. Et sticker paper er rett og slett et helt ark med lim, som et stort A4 klistremerke.

Deretter kan du merke invitasjoner, takkekort, notatbøker, feste på familiens aktivtetstavle, eller hva du nå måtte ha lyst til.

Les gjerne også denne bloggteksten vi har skrevet om Spesial Media, og la deg inspirere mer. 🥳

Du vil kanskje også like...